Cum se alege sticla potrivită pentru ferestre?

Alegerea pachetului de sticlă este un proces care rafinează și desăvârșeste rolul ferestrelor și ușilor dumneavoastră Barrier®.

În ceea ce privește configurarea unei ferestre, alegerea pachetului de sticlă este etapa ce urmează alegerii profilului. Pentru ca potențialul izolator și de protecție să fie utilizat la maximum, Barrier® a configurat pentru fiecare familie de produse cele mai potrivite pachete de sticlă, oferind mai multe categorii de dimensiuni și structură.

Izolarea termică
Una dintre cele mai importante funcții ale ferestrei este izolarea termică. Cu cât coeficientul de transfer al pachetului de sticlă va fi mai mic, cu atât fereastra va fi mai eficientă energetic.

Prețul
Este indicatorul cel mai des utilizat în alegere pachetelor de sticlă. Fiind o investiție pentru un timp îndelungat, menită să vă protejeze confortul, recomandăm să luați în considerare toate caracteristicile active ale sticlei, cu implicații în costurile de exploatare, adică valoarea economiei realizate în timp.

Lățimea pachetului și numărul de foi
Numărul de foi de sticlă este foarte important pentru capacitatea termoizolatoare sau fonoizolatoare. Pachetele de sticlă cu 3 foi izolează mai bine decât cele cu 2 foi. În cazul închiderii golului cu o singură foaie de sticlă, nu putem vorbi de izolare. Iar la același număr de foi, cu cât lațimea pachetului de sticlă este mai mare, cu atât capacitatea de izolare este mai bună.

Insertul de gaz inert
Introducerea gazului inert înainte de sigilarea perimetrală a pachetului de sticlă, crește considerabil capacitatea izolatoare a acestuia. Gazele inerte utilizate în mod obișnuit sunt argon sau kripton.

Baghetele izolatoare
Separarea foilor de sticlă în interiorul pachetului se face cu ajutorul baghetelor izolatoare. Solicitați baghete cu transfer scăzut de energie, pentru reducerea pierderilor de energie, dar și pentru evitarea producerii condensului la fereastră.

Tipuri de sticlă
Orientarea cardinală este importantă în alegerea tipului de sticlă, solicitarea termică fiind diferită. Specialiștii Barrier® vă vor îndruma astfel încât, pachetul de sticlă ales, să fie optim.

De cele mai multe ori diferența de preț la achiziție este mai mică decât diferența de preț rezultată din exploatare. Un pachet de sticlă de calitate se amortizează în câțiva ani prin economiile realizate, urmând ca în timp, să producă și mai multe economii.

Termoizolarea și fonoizolarea oferite de sticlă sunt o consecință a caracteristicilor generale ale pachetului, având corespondență în numărul de foi, grosimea și tipul foilor de sticlă sau a baghetelor de închidere, în tipul de gaz inert introdus. Un pachet de sticlă de calitate este unitar, întrunind toate caracteristicile tehnice.

Dincolo de funcția principală de termoizolare și fonoizolare, sticla poate primi și alte misiuni. Prin alegerea unor foi de sticlă componente ale pachetului cu caracteristici speciale, pachetul de sticlă poate fi tratat decorativ (sticlă decorativă, colorată în masă, reflectivă) și se poate îmbunătăți componenta de siguranță în exploatare (sticla termocalită, tip duplex) sau crește rezistența împotriva efracției (folii antiefracție sau chiar sticlă anti-glonț).

Pachetele noastre de sticlă Barrier 100termoizolare de top, Barrier 86 – configurate pentru izolare, Barrier 70 – cu 2 sau 3 foi de sticlă, Barrier 60 – cu 1 sau 2 foi de sticlă vă vor asigura confortul necesar în locuință.