Întreținerea anuală

Ca orice alt element de construcții, ferestrele sunt supuse uzurii normale. Pentru a menține pe termen lung valoarea ferestrelor, este important să țineți cont de câteva sfaturi practice și indicații cu privire la manevrarea și îngrijirea acestora.

Funcționarea corectă a noilor dumneavoastră ferestre Barrier® va fi verificată imediat după montaj, însă întreținerea corectă a acestora va asigura pe termen lung investiția făcută.

Gradul ridicat de strălucire oferă o imagine premium, datorită formulei pentru suprafețe HDF (HighDenition Finishing) dezvoltată de REHAU®, fiind totodată și foarte ușor de întreținut.

Suprafețe perfecte, ușor de curățat
Urmele de murdărie lăsate de praf sau ploaie pot fi îndepărtate foarte simplu, prin utilizarea unui detergent uzual pentru gospodărie și o lavetă moale. În apropierea zonelor industriale și a gărilor, impuritățile existente în atmosferă pot forma depuneri de rugină, praf industrial sau calamină. Pentru înlăturarea straturilor de murdărie, dar și pentru protejarea suprafețelor, vă recomandăm să folosiți în acest caz, un detergent special de întreținere.

Detergentul special pentru întreținere REHAU este disponibil atât pentru profile albe, cât și pentru profile vopsite sau cașerate.

Geamurile vor fi curățate cu apă caldă, curată și cu o lavetă adecvată.

Aveți grijă la tipul de detergent folosit.
Agenții de curățare agresivi sau abrazivi, ce conțin solvenți sau substanțe precum diluanții din rășină sintetică sau acetonă, pot deteriora irecuperabil ferestrele dumneavoastră.
De asemenea, utilizarea prafului de curățat sau a obiectelor dure precum șpacluri, perii de sârmă sau bureți abrazivi, nu este recomandată.

Notă importantă
Primul pas este acela de a îndepărta cu grijă folia de protecție, imediat după finalizarea montajului. În caz contrar, există pericolul imprimării foliei pe suprafața profilelor.

Cum mențineți și prelungiți durata de viață a ferestrelor dumneavoastră
Vă recomandăm lubrifierea pieselor mobile de feronerie cu o picătură de ulei cel puțin o dată pe an, pentru a permite ferestrelor dumneavoastră să se deschidă și să se închidă și pe viitor fără probleme.

Produse necesare pentru întreținerea ferestrelor dumneavoastră:

  • Agenți de curățare pentru întreținerea regulată a geamurilor și ramelor
  • Lavete adecvate pentru geamuri, pentru suprafețe de sticlă perfect curate
  • Detergenți speciali, de întreținere profesională a ramelor, pentru îndepărtarea urmelor pronunțate de murdărie
  • Ulei pentru piesele de feronerie
  • Lavete moi pentru menținerea unui aspect plăcut
  • Creion cu silicon pentru lubrifierea garniturilor

Pentru întreținerea garniturilor, acestea vor fi curățate cu apă curată și lubrifiate periodic cu un creion de silicon.

Un climat plăcut, sănătos și confortabil

Pentru a-și atinge standardele ridicate de termoizolare și fonoizolare, ferestrele și ușile Barrier® se închid foarte etanș, astfel contribuind la economisirea unei cantități semnificative de energie termică. Având în vedere gradul ridicat de etanșeitate, vă recomandăm aerisirea regulată a încăperilor. Printr-un schimb continuu de aer, umiditatea din încăpere va atinge valori optime, ceea ce previne apariția mucegaiului și a condensului, asigurând un climat plăcut în locuință.

Aerisirea permanentă, prin rabatarea ferestrelor, asigură un nivel redus de aer infiltrat și presupune, automat, prelungirea perioadei în care fereastra rămâne deschisă.

Aerisirea prin curenți de aer presupune deschiderea simultană a ferestrelor și ușilor, astfel încât împrospătarea aerului din locuință se va face într-un timp foarte scurt: 2 – 4 minute. Acest mod de aerisire este mai eficient deoarece elementele de construcție nu se răcesc și pierderile de energie se reduc până la minim.

Pe parcursul unei zile, într-o locuință care acomodează 4 persoane, se produc aproximativ 10 litri de apă sub formă de vapori.
De aceeea, este foarte important să aerisiți corespunzător încăperile și să înlocuiți acest aer umed cu aer din exterior, proaspăt și uscat.