Importanța foliilor de montaj

Barrier® utilizează o tehnologie nouă prin folosirea benzilor auto-expandabile, a benzilor care transmit aburi și a celor care nu transmit. Izolarea are o influență decisivă în calitatea conexiunii dintre fereastră și zidărie, datorită faptului că umiditatea sau înghețul stratului izolant creează o barieră termică ce produce pierderi mari de căldură.

Aplicarea benzilor autoexpandabile

Benzile autoexpandabile sunt de ajutor când zidul are locaș exterior pentru ferestre. Lățimea benzii trebuie să fie cât mai apropiată de dimensiunea rostului, astfel banda va expanda maxim 33%. Dacă rostul este mai mare, iar banda va expanda mai mult de 33% atunci și caracteristicile izolante vor fi afectate, iar procesul de erodare cauzat de razele UV va fi accelerat.

Banda se lipește pe exteriorul profilului, lăsând 2 mm până la capăt, înainte de montajul mecanic al ferestrei. Este posibilă, de asemenea, aplicarea benzii după montaj, prin introducerea ei în rost cu o spatulă, fără a îndepărta folia protectoare.

Folosind sistemul de montare la cald vă asiguraţi nu numai confortul termic adecvat, ci împiedicaţi și o eventuală umezire a materialelor izolante şi de construcţie. Astfel, împiedicați apariția mucegaiului în locul de îmbinare a ferestrei cu peretele, existând de asemenea, posibilitatea ca pereţii să îngheţe în timpul iernii.

1. Etanșarea interioară

Etanşarea interioară împiedică trecerea aburilor de apă şi a umidităţii din interiorul clădirii în straturile de izolaţie termică. Bariera de protecţie împotriva aburului trebuie să fie etanşă

Acest lucru se poate obține folosind SWS Folieband Inside – este o bandă auto-adezivă elastică, acoperită cu un strat special care permite aplicarea tencuielii. Aderă foarte bine pe orice fel de suprafeţe de construcţie, inclusiv şi în cazul materialelor sintetice. Produsul este disponibil în mai multe dimensiuni, atât cu strat de butil pe toată lăţimea, cât şi sub forma unei benzi de lipire de doi centimetri.

2. Etanșarea exterioară

Etanşarea exterioară funcţionează ca o membrană care permite trecerea numai într-o singură direcţie – astfel nu este posibil accesul apei de ploaie sau a altor precipitaţii din exterior către interiorul etanşării, totodată permiţându-se trecerea vaporilor de apă din interiorul profilelor în exterior.

SWS Folieband Inside – folia elastică auto-adezivă – pe o parte sau pe ambele părţi – cu un coeficient sporit de permisie a aburilor de apă, acoperită cu un material care permite aplicarea tencuielii, este o soluţie excelentă pentru etanşarea stratului de izolare în construcţiile fără element de punte. Stratul de butil garantează o aderenţă excelentă la orice tip de suprafeţe de construcţie.